Ga naar de inhoud

Online marketing voor e-commerce

De juiste marketingstrategie voor e-commerce bedrijven kan een enorme uitdaging zijn. Er is geen gouden formule. En is er een effectieve strategie, maar dan nóg komt het neer op een goede uitvoering van de marketingactiviteiten. Als strategisch én uitvoerend marketingbureau met uiteenlopende ervaringen in de e-commerce helpen we bedrijven om van hun webshop een succes te maken.

Kom in contact

Goede webshop marketing begint bij een goed data tracking systeem

Elke webshop wil converterende bezoekers, tevreden terugkerende klanten en enthousiaste ambassadeurs. Veel e-commerce bedrijven zijn bekwaam in de inkoop van mooie producten, het bouwen van een strak uitziende webshop en een gestroomlijnd verzendproces. Maar wat als de webshop niet verkoopt? Wat als de advertenties niet bovenaan de zoekmachine verschijnen, of als de doelgroep niet doorklikt?

Een webshop zonder een correct ingesteld data tracking systeem is als een emmer vol gaten: er wordt meestal veel geld aan advertenties besteed, maar zonder die belangrijke informatie kan er niet goed worden geoptimaliseerd voor de beste resultaten, de laagste kosten en de hoogste ROI.

Een betere merkbeleving door waardevolle en relevante content

Ook een webshop is afhankelijk van een positieve merkbeleving. Dit wordt niet alleen gevormd door positieve klantervaringen, maar ook door top of mind te blijven en vertrouwen op te bouwen met waardevolle en relevante content. Door onze datagedreven aanpak identificeren wij de doelgroep en ontdekken we welke content op welk moment aantrekkelijk is. Door de juiste targeting vermijden we onnodige kosten en vallen de advertenties of content op voor de doelgroep die het daadwerkelijk kan waarderen.

Van bezoekers naar terugkerende klanten en ambassadeurs

Conversieratio verhogen met 30%, terugkerende bezoekers verhogen met 50%, een bounce rate verlagen met 40%, of de doorklikratio van je automation campaigns verhogen met 30%?

We helpen e-commerce bedrijven graag deze doelen te bereiken met een uitgebreide marketingstrategie én eventueel de uitvoering van de marketingactiviteiten, zoals SEO optimalisatie, advertenties (SEA), website optimalisatie, data-analyse, contentcreatie of door het instellen van een data tracking systeem. Samen met onze klanten bepalen we de juiste KPI’s die aansluiten bij de beoogde doelen. De resultaten zijn op elk moment inzichtelijk voor de klant door middel van een gepersonaliseerd data-dashboard.

Uitbesteden van Webshop marketing?

Met onze kennis van de e-commerce sector en de nieuwste marketing trends helpen we e-commerce bedrijven graag om hun doelen zo efficiënt mogelijk te behalen. We hebben bewezen successen behaald voor diverse e-commerce klanten, zoals Abel & Tosh, groteflessenwijn.nl en Solemades.com.

Heb je behoefte aan advies of wil je liever eens sparren? We vinden het leuk om over ons vak te vertellen en denken graag vrijblijvend met je mee. De koffie en thee staan klaar!

Plan een afspraak in

Rob & Gaston Jansen

Loopvisie

Marketingkraam - Quote begin

Samen met Marketingkraam spelen wij nu goed in op kansen in de markt. We worden gezien en onze boodschap wordt op de juiste manier overgebracht.

Daarnaast helpen ze ons aan nieuw personeel wat een grote uitdaging is in deze tijd. We zijn heel blij met deze samenwerking.

Marketingkraam - Quote einde

Integriteit

Wij zijn eerlijk en oprecht. Jullie kunnen op ons bouwen. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.

Oprechte relaties

Commercieel succes is het streven, maar voor een duurzame samenwerking vinden wij het minstens zo belangrijk om te investeren in de relatie.

Transparantie

Wij vertellen in duidelijke taal wat we doen en we maken inzichtelijke dashboards. Zo weet jij altijd precies waarvoor je betaalt.

Op zoek naar een bureau voor e-commerce marketing?

Mijn naam is Wouter Wansink, marketingexpert voor onze klanten die opereren in de energietransitie. Ik zet mij in voor klanten als FourEnergy, EVConsult en Green Deal Consultancy. Voordat ik mede-eigenaar werd bij Marketingkraam deed ik ervaring op als marketeer bij schone brandstoffen leverancier PitPoint en op de New Energies afdeling van TotalEnergies. Heb je een vraag of behoefte aan een kennismaking? Bel of Whatsapp mij op 06 3619 3382 of stuur mij een mailbericht op wouter@marketingkraam.nl.

Neem contact op