Ga naar de inhoud

Context

Elitas Groep, een toonaangevende speler in de zorgscholingsector met drie dynamische bedrijven onder haar vleugels – Elitas Medical, Elitas BHV en Elitas Nursing Academy – heeft een missie: de kwaliteit van zorg verbeteren door hoogwaardige opleidingen en trainingen aan te bieden aan professionals in de zorgsector.

Wij hebben de websites ontwikkeld, beheren en optimaliseren deze en daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de online marketing van de verschillende bedrijven. Deze klantcase zoomt in op de uitdagingen voor Elitas Nursing Academy en de samenwerking in het algemeen.

Elitas Groep

Samenwerking:

* 4 jaar (+)

Werkzaamheden:

* Marketingstrategie
* Google adverteren (SEA)
* Social Media Advertising (SMA)
* Display advertising
* Website-ontwikkeling

Resultaten:

* + 340 inschrijvingen
* Gevulde cursusklassen
* Een gewaardeerde en duurzame samenwerking

Uitdaging: volle cursusklassen!

Eind 2019 begonnen we met het ontwikkelen van een sprankelende nieuwe website voor Elitas Nursing Academy, een tak die verpleegkundigen voorbereidt op het BIG Examen met hoogwaardige trainingen. De uitdaging? Het vol krijgen van elke cursus. Er vinden verschillende (meerdaagse) trainingen per jaar plaats.

Oplossing: Flexibile multichannel campagnes

Om deze uitdaging aan te gaan, creëerden we een moderne website met slimme technische oplossingen om de grote hoeveelheid tekst op een gestructureerde manier te presenteren. Bovendien integreerden we een handig online inschrijfproces, waardoor bezoekers zich moeiteloos via de website kunnen aanmelden.

Onze aanpak voor advertising? Multi-channel campagnes! Op social media (Facebook en Instagram) voerden we awareness campagnes om de merkbekendheid van Elitas Nursing Academy te vergroten en mensen te informeren over de cursus BIG Herregistratie.

Via Google Advertising richten we ons ‘laag in de funnel’ op de meest relevante zoekwoorden, waardoor we direct zichtbaar zijn voor de doelgroep met een hogere ‘koopintentie’, die actief naar informatie zoekt over BIG Herregistratie en gerelateerde cursussen.

Hierbij is flexibiliteit onze kracht. Als een cursusklas onderbezet dreigt te zijn (of te worden), schakelen we snel en verleggen we de focus in onze campagne-uitingen naar startdatums met onvoldoende aanmeldingen. Effectieve communicatie en snel schakelen zijn hierbij belangrijk!

Waardevolle inzichten en advies

Onze inzichten zijn waardevol; zo stelden we o.a. voor een downloadbaar informatiepakket te ontwikkelen om contactgegevens van de doelgroep te verzamelen zonder dat zij zich direct hoeven in te schrijven. 

Daarnaast ontdekten we via data-analyse dat de doelgroep actief op zoek is naar informatie over het proefexamen. Om hierop in te spelen, hebben we aanbevolen een nieuwe pagina te creëren, inclusief een downloadbaar proefexamen. Hierdoor voegen we een extra stimulans toe om bezoekers naar de website te trekken en tegelijkertijd leads te genereren die actief opgevolgd kunnen worden.

Resultaten: Gevulde cursusklassen én een prettige samenwerking

De resultaten spreken voor zich: de online zichtbaarheid van Elitas Groep is aanzienlijk vergroot, waardoor ze een breder publiek hebben bereikt en hun naamsbekendheid in de zorgscholingsector hebben vergroot. Dankzij doeltreffende Google Advertising-campagnes en social media-advertenties vullen we al meer dan 4 jaar met succes de cursusklassen.

Maar voor ons is het niet alleen een kwestie van resultaten: het is een samenwerking waarin we samen streven naar duurzame groei. Onze missie wordt begrepen, en onze visie wordt gevoeld. En daar zijn we trots op, zeker omdat dit is wat we terugkrijgen van onze gewaardeerde klant.

Op naar een mooie toekomst!

Onze samenwerking gaat door. Het hoogste doel? Elke cursusklas vol! Daarnaast starten we een pilot LinkedIn advertising, gericht op zorginstellingen. Elitas Nursing Academy heeft een specifieke propositie voor trainingen in zorginstellingen. Met deze strategie richten we ons met advertising doelgericht op managers/inkopers in de zorg. Naast Elitas Nursing Academy gaan we vanaf januari 2024 ook Elitas Medical (online) op de kaart zetten! 

 

Frank Nijs

Elitas Groep B.V.

Marketingkraam - Quote begin

Wij hebben inmiddels drie websites laten bouwen door Marketingkraam. Wij zijn erg enthousiast over hun drive, kwaliteit van dienstverlening en de snelheid waarmee op onze wensen gereageerd wordt.

Niet alleen doen ze wat je vraagt maar ze denken 100% met je mee, komen met eigen voorstellen en je merkt dat ze voor subliem resultaat willen gaan. Zij zijn ook onze partner op social media gebied.

Wij hebben absoluut niet het afnemer/leverancier gevoel maar meer dat we vanuit een partnership werken. Ik wil Marketingkraam dan ook graag aanbevelen aan iedereen die een partner zoekt voor hun marktbenadering.

Marketingkraam - Quote einde

Geïnspireerd geraakt?

Of is er een vraagstuk waarbij we jou kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee!

Neem contact op