Ga naar de inhoud

Context

Loopvisie is gespecialiseerd in het leveren van orthopedische schoenen, steunzolen en andere hulpmiddelen, met een winkel en werkplaats in Lelystad.

Als vaste online marketingpartner heeft Marketingkraam de afgelopen drie jaar samengewerkt met Loopvisie. Gedurende deze mooie periode van samenwerken hebben we succesvolle marketingstrategieën ontwikkeld en geïmplementeerd. Daarnaast hebben we effectieve en creatieve campagnes ontwikkeld.

Momenteel zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe business met een innovatief (online) product.

Loopvisie

Samenwerking:

3,5 jaar

Werkzaamheden:

* Marketingstrategie
* Google adverteren (SEA)
* Zoekmachine optimalisatie (SEO)
* Social Media Advertising (SMA)
* Social Media Beheer
* Marketing Automation
* Website-ontwikkeling

Resultaten:

* 195% groei in organisch verkeer & online zichtbaarheid
* Succesvolle lancering nieuw online product
> Ontwikkeling online configurator
> 30% groei per kwartaal in het aantal online verkopen
> 100% klanttevredenheid bij online ervaring
> Realisatie nieuw platform gericht op internationale groei
* Succesvolle marketing- en wervingscampagnes
* Een betrouwbare en prettige werkrelatie
* Een prachtige en duurzame samenwerking

Uitdagingen op de traditionele (offline) markt

Loopvisie wilde haar online aanwezigheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Door ontwikkelingen op de markt is er steeds meer dreiging vanuit de externe omgeving, tegelijkertijd bood dit een kans in het online domein. Om hierop in te spelen was er behoefte aan een nieuw product..

Daarbij was het van groot belang om een (online) autoriteit te worden op alle thema’s rond orthopedie. Er was behoefte aan betrouwbare content op het gebied van orthopedische oplossingen en  voet- en beenklachten.

Oplossing: Digitale transformatie

Middels een sterke strategie, een door ons ontwikkelde configurator, (marketing)automations en sterke campagnes hebben we het product ‘online op maat gemaakte steunzolen’ samen met Loopvisie stevig in de markt weten te zetten.

Geoptimaliseerd online bestelproces

Ten eerste hebben we een configurator op de website van Loopvisie geïntegreerd. Deze configurator stelt bezoekers in staat om op maat gemaakte steunzolen te bestellen, ontwikkeld door de ervaren orthopedisch schoentechnologen van Loopvisie op basis van het profiel en wensen van de klant.

Het hele proces is gebruiksvriendelijk en biedt klanten de mogelijkheid om hun eigen steunzolen aan te passen aan hun specifieke behoeften.

Analyse, advies en strategie

Vervolgens hebben we de bestaande marketingactiviteiten van Loopvisie geanalyseerd en geoptimaliseerd om te kijken hoe we het bereik en de zichtbaarheid bij de juiste doelgroep konden vergroten. De uitkomsten van deze analyse waren de basis voor een nieuwe online strategie.

Implementatie

Ten slotte hebben we deze effectieve campagnestrategie geïmplementeerd om zo nieuwe klanten aan te trekken. Hierbij hebben we de eerder uitgedachte marketingfunnel zo ingericht dat we via verschillende kanalen de juiste boodschap bij de juiste doelgroep op het juiste moment wisten over te brengen. Hierbij  hebben we de volgende kanalen ingezet:

  • SEA (Google Advertising),
  • SEO (Organische vindbaarheid)
  • SMA (Social Media Advertising)
  • E-mailmarketing

Resultaat: Groei op alle online kanalen

Het eerste jaar na de lancering van de “Online steunzolen” configurator was buitengewoon succesvol. Loopvisie zag een organische groei van 194% (via SEO optimalisaties) en een aanzienlijke toename van het aantal online bestellingen. De klanttevredenheid bij de klanten van Loopvisie ligt erg hoog. Klanten geven dan ook aan dat ze erg tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid van het platform, het bestelproces en het product.

Nu in ontwikkeling: Een nieuw internationaal platform

Vanwege het succes van de samenwerking en de “Online steunzolen” configurator werken Marketingkraam en Loopvisie nu aan de ontwikkeling van een nieuw platform voor de allerbeste kwaliteit online steunzolen onder een eigen merknaam. We zijn nu midden in de ontwikkelingsfase om dit nieuwe platform te realiseren!

Rob & Gaston Jansen

Loopvisie

Marketingkraam - Quote begin

Samen met Marketingkraam spelen wij nu goed in op kansen in de markt. We worden gezien en onze boodschap wordt op de juiste manier overgebracht.

Daarnaast helpen ze ons aan nieuw personeel wat een grote uitdaging is in deze tijd. We zijn heel blij met deze samenwerking.

Marketingkraam - Quote einde

Geïnspireerd geraakt?

Of is er een uitdaging waarbij we jou kunnen helpen? Kom gerust langs en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden. Gewoon even lekker sparren mag ook. Wij denken graag met je mee!

Neem contact op